You are currently browsing the category archive for the ‘Uncategorized’ category.

PENGUNJUNG YANG SAYA HORMATI..

TERIMA KASIH DI ATAS SOKONGAN ANDA. MESKIPUN WEBSITE INI TELAH BERPINDAH SEJAK NOVEMBER 2010, KAMI MASIH TETAP MENERIMA KUNJUNGAN LEBIH KURANG 100 PELAWAT SETIAP HARI. MALAHAN ADA DIANTARANYA YANG MEMBERI KOMEN, SOALAN, SERTA INGIN MEMBUAT BELIAN.

KAMI MEMOHON MAAF KERANA TIDAK DAPAT MELAYAN ATAU TERLEPAS PANDANG (KERANA WEBSITE INI TIDAK LAGI DI’MAINTAIN’). NAMUN DEMIKIAN KAMI MASIH LAGI ‘IN BUSINESS’ MALAHAN SEMAKIN BERKEMBANG DENGAN MENAWARKAN JAHITAN FESYEN ANAK-ANAK YANG COMEL SERTA BERMUTU TINGGI.

SILA LAYARI LAMAN WEB BARU KAMI DI http://www.designercottonfabric.blogspot.com .

Untuk update yang lebih terkini sila klik akaun FB yang terletak di sebelah kanan website tersebut.Maklumat terkini sentiasa dikemaskini di FB Designer Cotton Fabric.

TERIMA KASIH.

Advertisements

TO http://designercottonfabric.blogspot.com

Please BOOKMARK us ๐Ÿ™‚

I do..and i bet most of you do. I can see from the search result that arrive at my site always have ‘tanya whelan’ in it..:P

So the good news is SHE’s BACK!

She’s back with SWEET DELILAH.

Which will be available in US by this October.

Those pics might not do justice. It is just a scan image. But i think you get the idea.

(i may arrange a pre-order if many of you are interested).

~ Post sementara ~

Posting telah dipadam – tawaran ditutup kerana kedai telah berpindah milik ๐Ÿ™‚


1 day left for big savings in boy prints. We have a yard print left for almost all designs.

So hurry, grab it while it lasts!

&

A FABRIC GIVEAWAY

STAY TUNED!

Ini entry khas untuk menjawab soalan-soalan yang biasa ditanya oleh customer.

1. Apa beza jenis cotton ini dan cotton yg biasa di Malaysia?

Bezanya ini ialah American cotton, bukan Japanese, swiss, chinese, English, Viatnamese, etc. Jarang dijual diMalaysia kecuali di kedai2 yang khusus untuk peralatan Quilt.

2. Ukuran Yard tu berapa panjang?

Yard tu ialah ela. 1 ela bersamaan 0.91 meter. Jadi kalau untuk membuat pakaian yang biasa guna 4 meter (contoh baju kurung), kain ini hendaklah dibeli sekurang-kurangnya 4.5yard.

3. Kenapa jual by yard? by 1/2 yard? and even Fat quarter?

Di website ini kami menjual dalam kuantiti sedikit untuk reday stock item kerana harganya yang mahal membuatkan pembeli fikir berkali2 kalau nak buat baju kurung. Selain itu, corak2 yang ada amat cantik untuk digunakan sebagai pakaian kanak2 atau blouse dan skirt. Teknik matching atau cantum-cantum juga amat sesuai, maka tidak menjadi masalah kalau ianya boleh dibeli dalam ‘cutting’ yang kecil. Selain pakaian, cotton ini juga amat cantik dan sesuai dijadikan patchwork utk quilt atau sebarang craft.

4. Oppss..Fat quarter tu apa?

Oh, maaf. Fat Quarter adalah ukuran utk sebidang kain (dengan lebar 45inci dan panjang 36 inci) dibahagi 4. Atau ringkasnya 22 inci x 18 inci.

5. Apsal mahal sangat? berganda harganya dengan cotton biasa?

Mahal kerana ianya diimport dari Amerika. Mills (kilang pembuat) juga di Amerika bukan China. Dan paling istimewa, anda boleh lihat corak serta koleksi yang diselaras antara satu sama lain. Ianya dipanggil designer cotton kerana corak2 adalah ciptaan Designer tertentu bukan seperti cotton yang biasa kita jumpa di sini yang tidak diketahui siapa perekanya. Selain itu kualiti kain lebih baik, lebih tebal sedikit dari cotton kita, serta warna-warna yang menarik. (ketebalan dan kualiti kadangkala bergantung kepada manufacturer)

6. Pre-order tu apa? (Hehe..jangan marah, soalan ni pun kadang2 ditanya)

Pre-order ialah order dahulu barulah barang akan dipesan dari pembekal. Utk cotton ini, biasanya customer perlu menunggu lebih kurang 2 minggu selepas membuat bayaran.

7.ย  Boleh tak saya nak beli borong? dan berapa harganya?

Maaf sangat2 sebab kami x menjual secara borong. Kami sendiri menjual cotton ini kerana ‘passion’ dan tidak memiliki stok yang besar. Jika ditolak secara borong sekalipun, kami tidak mampu menawarkan harga yang menguntungkan kedua2dua belah pihak.


(Pertama sekali, maaf kerana lambat menyenaraikan preorder ini. Ramai sekali customer yang tertunggu2 dan tanya kenapa belum keluar sebagaimana dijanjikan. Maaf maaf maaf kerana terlalu banyak perkara lain yang perlu diutamakan buat masa ini..mcm ucapan aluan pulak bunyinya..hehe)

Okey jom kita tengok preorder kali ini. Ini adalah pilihan peribadi saya berdasarkan fabrik2 cotton yang pernah saya order sebelum ini dan pada pandangan peribadi saya ianya sesuai untuk baju kurung (sbb ramai customer yang berminat mendapatkan cotton untuk baju kurung). Banyak sebenarnya yang sesuai dan kalau nak senaraikan semua panjang sgt entry ni. Jd kita tengok yang ni dulu dan jangan lupa datang lagi untuk pilihan yang seterusnya. Seperti biasa, sila baca terms utk preorder pada tab ‘HOW TO ORDER’.

Jom pilih dan sertai kami!

(KLIK UTK BESARKAN GAMBAR)

JUALAN CUCI KEDAI..MACAM-MACAM ADA!

HTTP://BRANDED-KIDS-CLOTHING.BLOGSPOT.COM

For Ready Stock Fabric by Yard Click Here

For Ready Stock Fabric Panel Click Here

For previous PRE-ORDERS, please select from HERE

For less than 1 yard print – to select for customize orders, please click HERE

For ‘Made to Order’ Click HERE

Forย  CURRENT PRE ORDER stay tuned at this website. I’ll update my Pre-Order from time to time. You can still request items from previous pre-orders as i’ll try my best to get it for you.

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 60 other followers

NUFFNANG

nuffnang_bid = "d1fce8821d38a655f2ba461e5cf2c01b"; document.write('' );

Flickr Photos

DCF Twitter

FACEBOOK fanpage